Activiteiten
Welzijn Ouderen Boxmeer
Welzijn Ouderen Boxmeer legt de aandacht bij de veerkracht van mensen én is ervan overtuigd dat het meedoen aan activiteiten, en het ontmoeten van mensen een positief effect heeft op uw welzijn.
Daarom biedt Welzijn Ouderen Boxmeer een scala aan activiteiten aan, veelal in nauwe samenwerking met de lokale ouderenverenigingen. U vindt activiteiten in alle dorpen in de regio Boxmeer. Wij nodigen u uit om mee te doen!
Om deze activiteiten te bekostigen wordt van de deelnemers een eigen bijdrage gevraagd en geeft Welzijn Ouderen Boxmeer subsidie.
Hieronder ziet u alle activiteiten die Welzijn Ouderen Boxmeer aanbiedt.
Wilt u zich aanmelden zie hiernaast de pijl met aanmelden.
Aanmeldformulier online
Aanmeldformulier print
In ieder dorp is een coördinator seniorenactiviteiten. Bij hen kunt u terecht met vragen over activiteiten, die in uw dorp worden georganiseerd. Hieronder vind u de adressen door op het vergrootglas icoon te klikken.
Coördinatoren Senioractiviteiten
In ieder dorp is een coördinator seniorenactiviteiten. Bij hen kunt u terecht met vragen over activiteiten, die in uw dorp worden georganiseerd.
Hanny Robben/Flos Remmen – csaboxmeer@
Tiny Janssen – csabeugen@
Nico van Tilburg – csaholtheessmaktmaashees@
Maria Hendriks – csaoverloon@
Lenie van Luijk – csaoeffelt@
Truus van Vught – csarijkevoort@
Gerda Bongarts – csasambeek@
Mieke Hermers – csavierlingsbeek@
Gerdien Denen – csavortummullem@
Bewegen
Dansen
Koren/Muziek
Ontmoeten
Bewegen voor ouderen
BEWEGEN VOOR OUDEREN
Bij Welzijn Ouderen Boxmeer bevorderen we Positieve Gezondheid. Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid. Positieve gezondheid gaat over:
- Meedoen
- Mentaal welbevinden
- Lichamelijk welbevinden
- Zingeving
- Dagelijks functioneren
- Kwaliteit van leven
Met dit als achtergrond proberen we bij te dragen aan het vermogen van ouderen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het ouder worden om te gaan, om zo veel mogelijk eigen regie te voeren en zelfredzaam te blijven.
Daag uw hersenen uit
Beweegactiviteiten zijn hierbij belangrijk. Ze dagen onze hersenen uit. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het goed is om de hersenen te blijven uitdagen door regelmatig iets nieuws te leren en in beweging te blijven. Bewegen is goed voor het geheugen en het concentratievermogen. En ook voor de snelheid waarmee informatie kan worden verwerkt. Ook komt er steeds meer bewijs dat bewegen het ontstaan van geheugenproblemen op latere leeftijd beperkt en het proces van bepaalde vormen van dementie mogelijk vertraagt.
Blijf fitter
Regelmatig bewegen is de beste manier om een betere gezondheid te krijgen en te behouden. Het is goed voor hart, bloedvaten en longen en vermindert de kans op (chronische) ziekten. Bij voldoende beweging houdt u uw spieren, coördinatie en uithoudingsvermogen op peil en heeft u minder kans om te vallen. U krijgt meer energie, een betere conditie en u voelt zich lichamelijk en geestelijk fitter. Dit geeft u een meer tevreden en voldaan gevoel en stelt u ook in staat om langer zelfstandig te blijven.
Ontmoet anderen
Door te bewegen in groepsverband ontmoet u andere deelnemers waardoor u uw sociale contacten onderhoudt of vergroot. Het bewegen in groepsverband draagt bij aan het plezier dat aan bewegen wordt beleefd en maakt het makkelijker om het vol te houden. Wanneer u deelneemt aan een beweegactiviteit in groepsverband, dan gebeurt dit op een vaste dag, tijd en locatie.
Doe mee!
Beweegactiviteiten worden op maat aangeboden. Ze zijn aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. De activiteiten worden geleid door ervaren, opgeleide docenten en fysiotherapeuten.
In de regio Boxmeer worden de volgende beweegactiviteiten aangeboden:
Ouderen gymnastiek
Ouderen Gymnastiek
Wanneer je ouder wordt is fit en lenig blijven steeds minder vanzelfsprekend. Ouderen gymnastiek zorgt ervoor dat ouderen zich fit blijven voelen. Het is een gezellige en effectieve basistraining voor iedereen van 55 jaar en ouder.
De lessen worden zo samengesteld, dat de deelnemers in hun eigen tempo kunnen meedoen. Waar mogelijk wordt de inhoud van de lessen aangepast aan de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. U hoeft geen moeilijke technieken te leren. Het enige wat u nodig heeft is een T-shirt, een korte of lange sportbroek en gymschoenen. Het plezierige van gymnastiek in groepsverband is dat u altijd samen met leeftijdsgenoten sportief bezig bent en dat maakt makkelijker om het lang vol te houden.
Bekijk op youtube
Locaties en tijden
Beugen – Kruispunt
ma 09.45 – 10.45 uur – Antonet Oosterlaken
Boxmeer – De Weijerwereld balletzaal
Ma. 11.45 – 12.45 uur – Jordy Paters
Ma. 13.30 – 14.30 uur – Jordy Paters
Ma. 14.30 – 15.30 uur – Jordy Paters
Boxmeer – De Weijerwereld balletzaal
Di. 10.00 – 11.00 uur – Jordy Paters
Maashees – Plein 27
di 11.30 – 12.30 uur – Freek van den Brand
Oeffelt – Sporthal
wo 08.45 – 09.45 uur – Osama Arrogi
Oeffelt – Kleppenburg
wo 10.00 – 11.00 uur – Osama Arrogi
Overloon – De Pit
ma 09.15 – 10.15 uur – Dedde Hoekstra
Rijkevoort – De Poel
wo 09.15 – 10.15 uur – Antonet Oosterlaken
wo 10.15 – 11.15 uur – Antonet Oosterlaken
Sambeek – De Elsenhof
ma 11.00 – 12.00 uur – Antonet Oosterlaken
Vierlingsbeek – Joffershof
di 10.15 – 11.15 uur – Freek van den Brand
vr 09.30 – 10.30 uur – Cindy Strijbosch
vr 10.30 – 11.30 uur – Cindy Strijbosch
Vierlingsbeek – Gymzaal Basisschool
ma 18.30 – 19.30 uur – Annie van Diessen
Vortum-Mullem – MFA Knillus
ma 13.30 – 14.30 uur – Dedde Hoekstra
Fitness
Fitness is een sport waarbij je je lichaam traint om fitter te worden. Er zijn veel verschillende vormen van fitness. De basis van fitness is om de lichamelijke kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid te verbeteren.
In het dagelijks leven merken de deelnemers dat ze makkelijker hun dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren en een actiever leefpatroon hebben.
De lessen zijn in groepsverband. Dit heeft vaak als voordeel dat je je kunt optrekken aan andere deelnemers, daarnaast is er een groter sociaal netwerk.
Welzijn Ouderen Boxmeer biedt deze fitness groepslessen, welke onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt gegeven. De lessen worden aangepast op de aanwezige doelgroep en bevatten veel variatie in oefeningen. Deze groepsfitness wordt gegeven in een daarvoor geschikte ruimte, variërend van sportzaal of sportschool.
Locaties en tijden
Boxmeer – Akkerdistel
Di. 16.30 – 17.30 – Theo Gebbink
Wo. 16.30 – 17.30 – Theo Gebbink
Wo. 17.30 – 18.30 – Theo Gebbink
Beugen – Kruispunt
Wo. 08.50 – 09.50 uur – Pieter Fleuren
Wo. 10.50 – 11.50 uur – Pieter Fleuren
Vr. 10.05 – 11.05 – Dimphy Bens
Rijkevoort – Schutsboom
Vr. 08.45 – 09.45 uur – Fysiochallenge
Vr. 09.45 – 10.45 uur – Fysiochallenge
Vr. 11.00 – 12.00 uur – Fysiochallenge
Vierlingsbeek – Vitaliteitscentrum Brabant
Wo. 13.30 – 14.30 uur – Wouter van Dongen
Do. 13.30 – 14.30 uur – Wouter van Dongen
Vr. 13.30 – 14.30 uur – Wouter van Dongen
Country-line dansen
Country-line dance kent verschillende dansvormen. Er wordt meestal gedanst in rijen zonder partner, maar er zijn ook partner-dansen. Er wordt op country muziek gedanst.
Tijdens het dansen komen meerdere elementen aan bod zoals: geheugen training , ruimtelijk inzicht, concentratie en conditie, stabiliteit en mobiliteit. Daarnaast wordt ook gewerkt aan sociale contacten, plezier en ontspanning tijdens het bewegen.
Gezond oud worden en gezond blijven krijgen steeds meer aandacht. Bewegen speelt daarbij een belangrijke rol. Met verantwoord bewegen blijven mensen langer geestelijk en lichamelijk in conditie.
Maak kennis met het country dansen. Dames en heren, kom kijken en doe mee.
Bekijk op youtube
Locaties en tijden
Boxmeer – 2de verdieping Weijerwereld
Wo. 11.00 – 12.00 uur – Ans van Eeden
Wo. 15.00 – 16.00 uur – Ans van Eeden
Oeffelt – Kleppenburg
Do. 13.30 – 14.30 uur – Ans van Eeden
Overloon – De Pit
Di. 14.00 – 15.00 uur – Ans Verstegen (gevorderden)
Di. 15.00 – 16.00 uur – Ans Verstegen (middengroep)
Di. 16.00 – 17.00 uur – Ans Verstegen (middengroep)
Wo. 14.30 – 15.30 uur – Ans Verstegen (beginnersgroep)
Wo. 16.00 – 17.00 uur – Ans Verstegen (gevorderden)
Rijkevoort – De Poel
Vr. 13.30 – 14.30 uur – Marga Cuppen
Bekijk op youtube
Werelddansen 55+
Werelddans is al jaren de overkoepelende naam voor vele dansvormen. Het volksdansen valt hier ook onder.
Dansen is een bewegingsactiviteit waarin veel aspecten aan bod komen o.a. geheugentraining, concentratie, conditie, balans, sociaal contact enzovoorts.
Plezier hebben en lekker samen in beweging zijn op, muziek uit diverse landen is ons uitgangspunt. Wekelijks worden de lessen aangeboden in verschillende dorpen. Deze activiteit is zowel voor dames en/of heren.
Kom gerust vrijblijvend een dansje wagen om zelf te ervaren hoe fijn het is om elke week op een leuke en gezellige manier aan je conditie te werken.
Bekijk op youtube
Locaties en tijden
Boxmeer – De Weijerwereld 2de verdieping
Wo. 13.30 – 14.30 uur – Ans van Eeden
Zit-combi dansen
Zit/combidansen is een bewegingsactiviteit op muziek. Zittend vanuit een stoel worden de dansbewegingen uitgevoerd en gecombineerd, samen met de lopende dansers.
Daarbij kunnen de deelnemers zelf aangeven of ze gebruik willen maken van een stoel, of niet. Als de mogelijkheid het toelaat, dan kunnen ze elkaar ook nog afwisselen.
Samen in beweging zijn, met daarbij DENKEN en DOEN, is een gouden combinatie! Muziek nodigt uit tot bewegen.
De les wordt afgesloten met een kopje koffie. Kom gerust een kijkje nemen, misschien is deze aktiviteit wel iets voor U!
Bekijk op youtube
Locaties en tijden
Overloon – De Pit
di. 13.00 – 14.00 uur – Nelly Nabuurs
Bewegen vanuit de stoel (zitdansen)
Dansen is voor iedereen, zelfs op latere leeftijd kun je daar nog mee beginnen. Ook voor ouderen is het belangrijk om te blijven bewegen.
Bij zitdansen maak je ritmische bewegingen met benen, voeten en armen op de maat van de muziek, vanuit een stoel. Hierdoor wordt de coördinatie geoefend. Er worden, al dan niet met materialen, spierversterkende oefeningen gedaan. Dit
bevordert de conditie en de bewegingsvaardigheden.
In groepsverband worden dansbewegingen vanuit een stoel naar eigen mogelijkheden uitgevoerd. Het is een bewegingsvorm voor personen die weinig tot geen
verplaatsingsmogelijkheden hebben.
Het samen bewegen op muziek geeft vreugde en plezier. Er ontstaat contact met andere mensen, wat sociale contacten versterkt.
Enkele reacties van deelnemers:
* “Ik hebt echt het gevoel dat ik na deze les wat gedaan heb. Ik voel mijn spieren”.
* “Ik ervaar het als een gemis wanneer een keertje, niet kan deelnemen”.
* “Voor mij staat het plezier staat voorop”.
Bekijk op youtube
Locaties en tijden
Boxmeer – balletzaal Weijerwereld
Ma. 10.30 – 11.30 uur – Annie van Diesen
Dansend in balans
Dansend in Balans is een bewegingsprogramma voor mensen met o.a. Parkinson, MS, Reuma, niet aangeboren hersenletsel. Onder deskundige begeleiding biedt Dansend in Balans een inspirerende en veilige omgeving om met gelijkgestemden actief te zijn en om je vrijer en onafhankelijk te voelen. De ervaring die je in deze les opdoet helpen je om je gedurende de week makkelijker te bewegen.
Positief effect op lichaam en geest
Dansen kan een positief effect hebben op het ziekteproces van de deelnemer. Dans daagt niet alleen het lichaam maar ook de geest continu uit. Een belangrijke voorwaarde van het succes van deze les is, dat het verder moet reiken dan een fysieke inspanning die gericht is op het bestrijden van de symptomen. Ook het trainen van het geheugen is belangrijk: het mechanisme om te kijken, om informatie tot je te nemen om te leren en om beslissingen te nemen. Daarnaast speelt het sociale aspect een cruciale rol.
Wil je meer informatie of een video filmpje zien, kijk dan op de website: www.dansendinbalans.nl of mail naar Gerty Jansen info@dansendinbalans.nl
Locaties en tijden
Boxmeer – balletzaal Weijerwereld
10.45 – 12.00 uur – Gerty Jansen
Yoga
Yoga is een geweldige manier voor ouderen om op een veilige manier hun fysieke en mentale gesteldheid te verbeteren. Het lijkt misschien een grote opgave om op latere leeftijd nog aan yoga te beginnen, maar dat is het niet. Zo kun je op iedere leeftijd en op ieder niveau yogalessen volgen, zelfs op de stoel. De vele voordelen van yoga voor ouderen, wegen in ieder geval zwaarder dan ieder excuus om er niet aan te doen! Daarom hebben we vijf voordelen van yoga voor ouderen op een rijtje gezet.
1. Yoga verbetert je balans en stabiliteit
2. Yoga maakt je flexibeler
3. Yoga maakt de botten en spieren sterker
4. Yoga houdt je hersenen scherp
5. Yoga maakt je gelukkiger
Yoga draagt op verschillende manier bij aan een gelukkiger leven. Het bewegen helpt bij het loslaten van negatieve emoties en bewust ademhalen. Zo kalmeert het lichaam en mediteren doorbreekt angstige gedachten patronen. Daarnaast is het bijwonen van yogalessen tevens een wekelijks of dagelijks uitstapje. Dat levert ongetwijfeld leuke sociale contacten op!
Locaties en tijden
Beugen – Kruispunt
Do. 10.30 – 11.30 uur – Kitty Putman
Boxmeer – Balletzaal de Weijerwereld
Wo. 08.45 – 09.45 uur – Jolanda Moest
Wo. 10.00 – 11.00 uur – Jolanda Moest
Do. 11.15 – 12.15 uur – Jolanda Moest – stoel yoga
Boxmeer – De Weijer
Do. 09.30 – 10.30 uur – Josje Houben
Do. 10.30 – 11.30 uur – Josje Houben
Boxmeer – De Driewiek
Wo. 09.30 – 10.30 uur – Maerten Verstegen
Maashees – Plein 27
Wo. 10.00 – 11.00 uur – Leni Ozga
Oeffelt – Kleppenburg
Wo. 12.30-13.30 uur – Cassandra Wintjes
Overloon – De Pit
Di. 09.30 – 10.30 uur – Camilla Brouwer – stoel yoga
Di. 10.30 – 11.30 uur – Camilla Brouwer
Di. 15.00 – 16.00 – Camilla Brouwer
Wo. 19.30 – 20.30 uur – Camilla Brouwer
Rijkevoort – De Poel
Wo. 14.00 – 15.00 uur – Cassandra Wintjes
Sambeek – Elsenhof
Di. 10.15 – 11.15 uur – Jolanda Moest – stoel yoga
Do. 09.30 – 10.30 uur – Maerten Versteegen
Vierlingsbeek – Joffershof
Di. 08.45 – 09.45 uur – Jolanda Moest
Di. 16.30-17.30 uur – Camilla Brouwer
Vortum – Mullem – Knillus
Wo. 17.30 – 18.30 uur – Camilla Brouwer
Aquafit
Bij aquafit worden senioren, door een fysiotherapeut, in het water begeleid. Door gevarieerde oefeningen in water, van 32 graden, wordt er gewerkt aan de conditie, de mobiliteit, spierkracht, coördinatie en aan het evenwicht.
Doelgroep: Aqua fit is voor senioren, uit de gemeente Boxmeer, die moeite hebben met “bewegen op het droge”. Er wordt in groepen van 10 senioren les gegeven.
Deze groepsactiviteit vindt gedurende 38 weken per jaar wekelijks plaats.
Locaties en tijden
Zwemschool Joke in Holthees.
Maandag 11.15 – 12.00
Donderdag 10.30 –11.15
Vrijdag 11.15 – 12.00
Buitengym
Buitengym wordt soms ook wel ‘bootcamp’ genoemd. Het is gymnastiek die het hele jaar door buiten gedaan wordt, als het weer het ook maar even toelaat. Bij echt slecht weer wordt er een ‘schuilplek’ gevonden.
Net zoals bij alle beweegactiviteiten worden ook bij buitengym vrijwel alle spieren en gewrichten aangesproken. Of het nu gaat om armen en schouders, benen of buikspieren, alles komt aan bod. Veel van de oefeningen hebben een binding met de loop- en atletieksport. Afhankelijk van het seizoen en het weer worden er ook grondoefeningen gedaan, en wordt er aandacht besteed aan ‘warming up’ en ‘cooling down’. Alle oefeningen worden uiteraard gedoseerd en aangepast aan de leeftijd van de deelnemers. Er wordt gewerkt aan KLUCS: Kracht, Lenigheid, Uithoudingsvermogen, Coördinatie en Snelheid. En daarnaast is het gezellig om buitengym met elkaar te doen.
Locaties en tijden
Oeffelt Kleppenburg: bij regen voetbalclub
Donderdag 9.00 – 10.00 uur – Juliët Uni – Bewegez
Vortum-Mullem: MFA Knillus
Dinsdag 16.00 – 17.00 – Stan Liebrand
Koersbal
Koersbal is een zaalsport, afkomstig uit Australië. Het spel lijkt op jeu de boules, de ballen zijn minder zwaar maar wel groter en het spel kan door iedereen gespeeld worden, zelfs zittend op een stoel en ongeacht leeftijd.
De ballen worden gerold, niet geworpen. Per spel zijn er twee partijen, elk met vier ballen (iedere partij heeft zijn eigen kleur ballen.)
De speelballen zijn aan de zijkanten afgeplat, waarvan één kant verzwaard is. Hierdoor maakt de bal tijdens het rollen een draai, de zogeheten koers.
Er wordt gespeeld op een mat, het speelveld, van 8X2m. Nadat het witte balletje, de Jack, is ingerold, worden de koersballen zo dicht mogelijk naar de Jack gerold. Wie het dichtstbij ligt krijgt punten. De beste manier om het spel te leren kennen, is meespelen.
Locaties en tijden
Sambeek – De Elsenhof
Wo. 14.00 – 16.00 uur
Jeu de Boules
Bij jeu de Boules is het de bedoeling om de metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein (houten) balletje te werpen of te gooien. De afstand van waaruit de spelers werpen tot het kleine balletje is tussen de 6 tot 10 meter. Het spel kan op iedere ondergrond worden gespeeld, maar vaak wordt het gespeeld op zand of grind. Het spel kun je alleen, maar ook in een team spelen. Het spel eindigt als een team 13 punten heeft behaald.
In verschillende dorpen wordt Jeu de Boules beoefend. Deze worden door de seniorenverenigingen georganiseerd en door Welzijn Ouderen Boxmeer gefaciliteerd.
Iedere senior is van harte welkom.
Locaties en tijden
Beugen – ’t Kruispunt
Di. 14.00 -16.30 uur
Rijkevoort – De Poel
Ma. 09.30 – 12.00 uur
Overloon
woensdag bij De Pit 13.45-16.15 (april/sept)
woensdag Raaijhal 13.30-16.00 (okt/maart)
Holthees – Meester Theo Plein
Wo. 13.30 – 17.00 uur (april/sept)
Vierlingsbeek – Joffershof
Di. 13.30 – 15.30 uur
Wo. 09.30 – 11.30 uur
Do. 09.30 – 11.30 uur
Vortum-Mullem – MFA Knillus
di. 13.30 – 15.00 uur (koffie na tot 16.00 uur)
Koren/Muziek
Muzieksalon
Luisteren naar Klassieke muziek in DE MUZIEKSALON.
Bent u geïnteresseerd in klassieke muziek? Wilt u wel eens wat meer willen weten over een componist of een muziekstuk? Vindt u het leuk om te luisteren naar een aardige anekdote over muziek? Moet voor u klassieke muziek niet te hoogdrempelig zijn? Vindt u het prettig “oude bekenden” eens aandachtig te beluisteren?
Wanneer uw antwoord op een of meer van deze vragen JA is, loop dan eens binnen in het theater De Weijer op een dinsdagochtend in de maanden september t/m april. In de vorm van vier blokken van elk vijf bijeenkomsten, gespreid over een periode van acht maanden, klinkt daar op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 klassieke muziek op cd / dvd.
Muziekkenner Hans Terra neemt u dan mee op een tocht door het rijk van de klassieke muziek. U ontmoet daar Verdi, Mozart, Bach, Haydn, Händel, Johann Strauss, Bizet en vele, vele anderen.
Nieuwsgierig geworden? Kom eens kennis maken. Aanmelden vooraf is niet nodig. Men kan per blok deelnemen. De betaling geschiedt via een eenmalige schriftelijk machtiging aan Welzijn Ouderen Boxmeer (ter plekke uitgereikt).
Kosten 22,00 euro voor een cyclus van vijf bijeenkomsten, te betalen via een eenmalige machtiging aan Welzijn Ouderen Boxmeer. Geen aanmelding vooraf.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Terra 0485-314546 hansterra@kpnmail.nl
De data voor 2024 voor de muzieksalon
Boxmeer – De Weijer, di 10.00 -12.001
1 oktober De harp
8 oktober De gitaar
22 oktober Het clavecimbel
29 oktober De piano
5 november Het harmonium & de accordeon
19 november Amerikaanse muziek deel 1
26 november Amerikaanse muziek deel 2
3 december Amerikaanse muziek deel 3
10 december Amerikaanse muziek deel 4
17 december amerikaanse muziek deel 5
Seniorenkoren
Zingen
Zangkunst of zingen is muziek maken met de menselijke stem door woorden of andere klanken (lettergrepen of onzinklanken) op verschillende toonhoogten uit te spreken volgens een bepaalde melodie. Als geen woorden worden geproduceerd maar de stem met gesloten lippen wordt gebruikt om een melodie te maken noemt men dat neuriën.
Bij zingen veranderen of vervlakken klemtonen en tongval vaak. Zingen kan men alleen doen (solozang) of met anderen (koorzang). Vaak wordt met instrumentale begeleiding gezongen, wanneer geen begeleiding aanwezig is noemt men dat a capella. Als men met de stem muziekinstrumenten nadoet om andere stemmen te begeleiden heet dat barbershop singing, (letterlijk kapperszaak-zingen).
Een beoefenaar van de zangkunst in het algemeen noemt men een zanger(es) of vocalist(e).Zang wordt vaak uitgevoerd met begeleiding van enkele instrumenten (bijvoorbeeld een gitaar of een piano), een heel orkest of band of opname op een geluidsdrager.Wanneer met een muziekstuk waarop wordt gezongen ook door de zangers al acterend een verhaal wordt getoond, spreekt men van opera of operette of musical.
Koren en locaties en tijden
Wanneer is de repetitie:
“Maaslandglorie“
Beugen – Kruispunt
Do. 09.00 – 10.15 uur
Docent: Arlette van Hout
arlettevanhout@gmail.com
“Maasecho“
Boxmeer – De Weijer
Ma. 14.00 – 15.30 uur
Docent: Geert Verhallen
wimschep9@gmail.com
“Zangersvreugd“
Rijkevoort – De Poel
Di. 09.15 – 10.45 uur
Docent: Els Thijssen
“Smartlappenkoor Pure Sangh“
Boxmeer – De Weijer
Wo. 10.00 – 11.45 uur
Docent: José Lemmers
jlemmers1@gmail.com
Zangersvreugd Rijkevoort op youtube
Maaslands Glorie Beugen op youtube
Ontmoeten
Uit op Zondag
Gezellig uit op zondagmiddag en samen met leeftijdgenoten genieten van muziek, zang, lezing of een film.
Deze activiteit vindt plaats in Symfonie, bij Woonzorgcentrum Sint Anna in Boxmeer en bij gemeenschapshuis De Pit in Overloon. Vanaf 2024 ook in de Weijer Boxmeer.
Het is een gezamenlijk initiatief van Welzijn Ouderen Boxmeer, Pantein en Sint Anna.
Het is een gratis activiteit, waarbij een vrijwillige bijdrage gevraagd wordt. We hopen u te mogen begroeten! Kijk voor het programma “Uit op Zondag” bij de Agenda.
Contactpersonen
Symfonie Boxmeer:
Carin van de Lockand
c.vdlockand@pantein.nl
De Pit Overloon:
Jacqueline Cremers-Welles
jacquelinecremers@hotmail.com
Woonzorgcomplex Sint Anna Boxmeer :
Marielle Hutten
M.Hutten@sintannaboxmeer.nl
Filmcyclus
Welzijn Ouderen Boxmeer biedt in samenwerking met
Sociom │ Zin en Biblioplus vier keer per jaar een themafilm aan. De films worden aangeboden in De Weijer in Boxmeer.
Er word samen een film gekeken, over de film nagepraat en er is een mogelijkheid om samen te lunchen.
De aanvang van de film: 10.00 uur | inloop met koffie/thee: 09.30 uur. Kosten: Per film € 13,50 incl. koffie of thee vooraf en lunch tijdens de nabespreking. Kaarten zijn te koop tot donderdag 12.00 uur voorafgaande aan de datum waarop de film draait.
Toegangskaarten zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop via www.biblioplus.nl
Dus niet vóór aanvang van de voorstelling.
Op de agenda staat vermeld wanneer er weer een film uit de filmcyclus vertoond wordt
Ontmoetingsactiviteiten
De lokale ouderenverenigingen organiseren samen met Welzijn Ouderen Boxmeer ontmoetingsactiviteiten. Samenzijn en elkaar ontmoeten staan hierbij centraal. Naast groepsactiviteiten zijn er in de meeste kernen “huiskamers” gestart die een of meerdere dagdelen open zijn, waar ouderen en jongeren elkaar kunnen ontmoeten. De organisatie van deze activiteiten verschilt per kern en worden georganiseerd door vrijwilligers.
De ontmoetingsactiviteiten zijn o.a.:
- Gezellig samen zijn in de “huiskamer”.
- Kaarten
- Ouderensoos
- Creatieve bezigheden
- Jeu de boules/koersballen
- Biljarten
Voor verschillende ontmoetingsactiviteiten wordt een eigen bijdrage gevraagd. Deze varieert van het betalen van de eigen consumptie tot een bijdrage voor de activiteit.
Ontmoetingsactiviteiten in Beugen
Kaarten/biljarten
’t Kruispunt – Ma. 14 uur
Huiskamer -gezellig samenzijn
’t Kruispunt – Di. 9.30 – 11.30 uur
Soos
’t Kruispunt – Di. 14 uur
Kaarten
’t Kruispunt – Di. 14 uur
Ontmoetingsactiviteiten in Boxmeer
Kaarten (ouderensoos)
De Weijer – Di. 13.30-16.30 uur
Kaarten – 2 wekelijks
Weijerwereld – Do. 13.30-16.30 uur
Kienen – 2 wekelijks
Weijerwereld – Do. 13.30-16.30 uur
Ontmoetingsactiviteiten in Holthees
Kaarten/spellen
Blokhut – Wo. 13.30-17.00 uur
Biljarten
Blokhut – Wo. 13.30-17.00 uur
Kienen – maandelijks
1e Ma v.d. mnd.13.30 -16.00 uur
Ontmoetingsactiviteiten in Maashees
Huiskamer
Plein 27 – 1ste Do v.d. mnd 14 – 17.00 uur
Ontmoetingsactiviteiten in Oeffelt
Kaarten / Biljarten
´t Klepke – Di. 13.30 – 17.00 uur
´t Klepke – Vr. 13.30 – 17.00 uur
Kienen
´t Klepke – week 1 en 3 13.30 – 17.00 uur
Biljarten
´t Klepke – week 1 en 3 – 19.00 – 22.30 uur
’t Klepke – week 2,4 en 5 – 13.30 – 17.30 uur
Handwerken
´t Klepke – Do. 13.00 – 17.00
Ontmoetingsactiviteiten in Overloon
Huiskamer De Pitstop
De Pit – Wo. 9.30 – 12.00 uur
Soosactiviteit en biljarten
De Pit – Ma. 14.00 – 17.00 uur
Soosactiviteit en biljarten
De Pit – Vr. 14.00 – 17.00
Ontmoetingsactiviteiten in Rijkevoort
Biljarten dagelijks
De Poel – mo./ mi. /avond
De Ontmoeting
De Poel – Ma. 09.30 – 11.30 uur
De Poel – Do. 14.00 – 16.00 uur
Ontmoetingsactiviteiten in Sambeek
Soos/kaarten
de Elsenhof – Do. 14.00 – 17.00 uur
Huiskamer/gezellig samenzijn
de Elsenhof – Even weken Do. 14.30-16.30 uur
Biljarten
de Elsenhof – Ma. mo en mi en di/wo/do/vr mo.
Ontmoetingsactiviteiten in Vierlingsbeek
Inloopmiddag kaarten
Joffershof – Do. 14.00 – 16.00 uur
Kienen 2 wekelijks
Joffershof – Vr. 13.45 uur
Biljarten
Joffershof – Ma/Di/Do mo – Wo/Vr-mi.
Huiskamer -gezellig samenzijn
Vit.centrum Brabant – Ma. 14.30-16.30 uur
Ontmoetingsactiviteiten in Vortum-Mullem
Kaarten
MFA Knillus – Wo. 13.30-17.00 uur
Huiskamer -gezellig samenzijn
MFA Knillus – Ma vanaf 14.30 uur Do. Vanaf 9.30 uur