Cursussen

Welzijn Ouderen Boxmeer

Vaardigheden aanleren of je vaardigheden op peil houden is nodig om zelfredzaam te blijven en je sociale contacten te onderhouden. Welzijn Ouderen Boxmeer geeft kookcursussen en cursussen op het gebied van verkeersveiligheid en valpreventie.

 

Verkeersveiligheid

Kookcursussen

Valpreventie

Verkeersveiligheid

Ieder jaar organiseert Welzijn Ouderen Boxmeer, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Boxmeer, een opfriscursus verkeerskennis.

De opfriscursus en trainingen zijn gratis. De data worden in het streeknieuws en op de website geplaatst.

Het nieuwe fietsen (E-Bike) 

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een voorlichtingsbijeenkomst over veilig fietsen ontwikkeld. Het doel van de bijeenkomst is om bij de ervaren fietser de kennis te verhogen over de risico’s bij het fietsen, over de oorzaken van fietsongevallen.

Onderwerpen zijn: 

  • Drukte op het fietspad!
  • Hoe reageer je op andere weggebruikers

De cursus wordt jaarlijks in samenwerking met de ouderenverenigingen georganiseerd.

Kookcursussen

Via Welzijn Ouderen Boxmeer worden er ook kookcursussen gegeven.

Een deskundige kok brengt de deelnemers de basiskennis bij. In dorpshuis De Poel in Rijkevoort is een professioneel ingerichte keuken waar maximaal 6 mensen kunnen deelnemen.

Elk half jaar wordt op woensdagavond een kookcursus voor mannen gestart. Deze bestaat uit 8 lessen van ongeveer 3 uur, want na het koken wordt er ook geproefd en dus gegeten.

Hiervoor kunnen zich ook mannen uit andere kerkdorpen inschrijven.
Door Welzijn Ouderen Boxmeer wordt een vergoeding gevraagd van de deelnemers. De kruidenierswaren worden ingekocht door de docent en de kosten verdeeld over de deelnemers.

Heb je belangstelling, meld je dan snel aan bij de coördinator voor deze activiteit:
Jan Brienen, telefoon 06-42409664 of per e-mail jan.brienen1941@gmail.com

Valpreventie

Vallen is een veelvuldig voorkomend incident bij senioren. Meestal zijn de gevolgen beperkt tot lichte fysieke ongemakken, maar soms kan vallen ook ernstige gevolgen hebben. Belangrijk is hoe voorkom je vallen? Bewegen, het trainen van spierkracht en evenwicht, verkleint de kans op een val verkleint. 

In samenwerking met lokale ouderenverenigingen en uitgevoerd door lokale fysio-/ergotherapie praktijken faciliteert Welzijn Ouderen Boxmeer cursussen valpreventie. Dit wordt mede gefinancierd middels (aanvullende) zorgverzekering van de deelnemer.

Ga naar de inhoud