Activiteitenagenda

Welzijn Ouderen Boxmeer

Welzijn Ouderen Boxmeer organiseert samen met andere organisaties, uit de regio Boxmeer, verschillende activiteiten.

Op deze pagina staan activiteiten die voor u interessant kunnen zijn!

Vanaf 2024 ook bij de Weijer in Boxmeer.

Uit op Zondag

Gezellig uit op zondagmiddag en samen met leeftijdgenoten genieten van muziek, zang of een lezing.

Deze activiteit vindt plaats in Symfonie, bij Woonzorgcentrum Sint Anna in Boxmeer en bij gemeenschapshuis De Pit in Overloon.

Vanaf 2024 ook bij de Weijer in Boxmeer.

Het is een gezamenlijk initiatief van Welzijn Ouderen Boxmeer, Pantein en Sint Anna.
Het is een gratis activiteit, waarbij een vrijwillige bijdrage gevraagd wordt. We hopen u te mogen begroeten.

Opfriscursus Verkeerskennis 5 maart en 12 maart

Cursus van 2 dagen: 27 februari en 5 maart 2024
We willen allemaal zo lang mogelijk blijven autorijden. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dat je mobiel blijft?
Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan gratis meedoen met de VVN Opfriscursus Auto van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van Welzijn Ouderen Boxmeer en de lokale seniorenvereniging organiseren we een VVN Opfriscursussen Auto voor de ervaren automobilist.
Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich aan te melden voor een individuele praktijkrit in de eigen auto (geheel vrijblijvend). Verdere informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

De 2-daagse cursus wordt gegeven op:
Dinsdag 27 februari en 5 maart 2024, tijdstip 09.30 – 11.30 uur in Rijkevoort.
Let op: je wordt op beide dagen van de 2-daagse cursus verwacht. Ben je boven de 50, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van regio Boxmeer én is dit iets voor jou?
Meld je dan uiterlijk een week voor aanvang van de cursus aan via onderstaande link of bel tijdens kantooruren met 088-5248850. vvn.nl/opfriscursuslandvancuijk
Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn mag je de aanmelding per mail sturen naar steunpuntzuid@vvn.nl o.v.v. ‘VVN Opfriscursus Auto Rijkevoort’. Vermeld in de mail je NAW gegevens en telefoonnummer.
Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!
Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een uitnodiging met de locatiegegevens.

Campagne 30 dagen gezonder 1 t/m 30 maart

Campagne 30 dagen gezonder 1 t/m 30 maart

Door een maand lang een gezonde uitdaging vol te houden, wordt het makkelijker dat ook in de
toekomst te blijven doen. Dat blijkt ook uit onderzoek. De campagne 30 dagen gezonder, helpt
inwoners te stimuleren om in actie te komen voor de eigen gezondheid en elkaar te ondersteunen
en stimuleren. Want samen is veel leuker en het werkt!
Doe vanaf 1 maart mee met 30 dagen gezonder. Daag jezelf uit om 30 dagen lang gezonder te
leven en het vol te houden! Ga bijvoorbeeld 30 dagen op tijd naar bed, niet snoepen, of meer de
natuur in. Jij kiest wat goed bij jou past! Schrijf je in via www.30dagengezonder.nl of scan de QR-
code en ontvang tips om een gezonde uitdaging aan te gaan.
Initiatief van de GGD, Hart voor Brabant

Uit op zondag - 3 maart '24

Op zondag 4 februari zal in Zorgcentrum Symfonie een optreden zijn van Jos Kuijpers.  Deze begint om 15.00 uur.

U bent allen van harte welkom

Gasten van Celesta/Musette/Harmonie/Melodie en elders kunnen genieten van een kopje koffie/thee, dit kost 1 muntje per kopje. Dit zal dan vóór aanvang van de activiteit per PIN betaald moeten worden bij de kassa van het Restaurant. De activiteit is gesponsord door Welzijn ouderen Boxmeer.

Themamiddag KBO - 7 maart '24

Themamiddag palliatief terminale zorg 7 maart 2024

KBO Boxmeer organiseert op donderdagmiddag 7 maart een themamiddag voor 60+ers over palliatief terminale zorg bij mensen thuis en in Hospice de Cocon in Sint Anthonis.
De bijeenkomst begint om 14.00 uur in de foyer van hotel Riche aan de Steenstraat in Boxmeer. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie of thee. Ook niet-KBO leden zijn welkom bij deze themamiddag. De toegang is gratis.

Miranda van den Broek coördinator van Vrijwilligers Palliatief Terminale Zorg (VPTZ) Land van Cuijk/Hospice de Cocon zal de presentatie verzorgen en zoveel mogelijk in gesprek gaan met de aanwezigen.

Uit op zondag - 10 maart '24

Op zondag 10 maart zal in De Pit te Overloon Koor Palet optreden met liederen gekoppeld aan het thema: De Weg. Ook zullen er mooie teksten geschreven worden en voorgedragen die bij dit thema aansluiten. Een kleur aan stemmen zal de bezoekers verwennen.

Het optreden is van 14.30 tot 16.00 uur in de Pit

Uit op zondag - 24 maart '24

Uit op Zondag in de Weijer, 24 maart , 14.30 u
Zaal open: 14.00 u
Programma: Van Betlehem tot Golgota

Een gezongen passieverhaal . Samengesteld uit diverse musicalnummers met een nieuwe of vertaalde tekst vertellen 8 zangers en zangeressen het levensverhaal van Jezus. U zult muziek herkennen van uit de Andrew Lloyd Webber musicals en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Laat u verrassen door onze invulling. Met liefde, emotie en een tikje humor. De link naar het hedendaagse wordt gelegd . een moment van bezinning krijgt de ruimte. Maar wij willen u vooral laten genieten van prachtige muziek en mooie teksten. Een goed begin van de goede week, opmaat naar Pasen.

Eigenwijs wordt gevormd door 8 mensen met musical en entertainment als passie. Met vele jaren ervaring op diverse amateurpodia zult u ons misschien kennen van de Musical Makers , M-Workx, Kerst in Vierlingsbeek en anderen.
Tot ziens op 24 maart (Palmzondag) in de Weijer.

Gezien de beperkte plaatsen is het nodig u aan te melden bij secretaris@welzijnouderenboxmeer.nl

Toegang: gratis

Uit op zondag - 7 april '24

Uit op Zondag, 7 april , 15.00 u
Programma: Michel Coenen
Waar: Zorgcentrum Symfonie, Weijerstaete 1, Boxmeer

Sinds 2006 is Michel werkzaam als zanger en entertainer voor senioren. Hij is met zijn energieke optreden een graag geziene gast bij deze doelgroep. Het meest belangrijke van zijn optreden is de persoonlijke aandacht naar zijn publiek toe. Dit doet hij op een humoristische en respectvolle manier. Zijn repertoire bestaat uit Nederlandstalige liedjes van 1950-2000 met daartussen een gezellig praatje.

Gasten van Celesta/Musette/Harmonie/Melodie en elders kunnen genieten van een kopje koffie/thee, dit kost 1 muntje per kopje. Dit zal dan vóór aanvang van de activiteit per PIN betaald moeten worden bij de kassa van het Restaurant. De activiteit is gesponsord door Welzijn ouderen Boxmeer.

Ga naar de inhoud